Oliver har stomi og rejsefeber

Oliver elsker at rejse og opleve verden. Her kan du få hans bedste rejsetips!

Hvis du rejser med fly og skal være i luften længe, så møder Oliver forberedt op i lufthavnen.

- Jeg spiser noget mad, som jeg ved tager en krig for at komme igennem. Og så har jeg komposterbare wipes med mig, så jeg bare kan skylle dem ud i toilettet.

Oliver kan også anbefale at man er lidt på forkant med at få posen tømt - også ombord på flyet. Nogle steder kan man nemlig risikere, at der kan gå lang tid før man kommer ud af flyet eller gennem paskontrollen.

Når du er kommet frem til destinationen og skal finde et sted at bo, så er der mange muligheder; hoteller, hostels og AirBnB mm. Oliver anbefaler hostels, for der er det meget nemmere at møde andre rejsende, hvis du rejser alene. Vælger du at bo på hostel, kan det være en god idé at undersøge, om der er håndvask inde på toilettet til når du skal skifte pose. Hvis ikke der er, har Oliver gode erfaringer med at tale med personalet, som plejer at være hjælpsomme til at finde på en løsning.

Læs også: Friluftsliv: Ud i det blå med stomipose på

Kulturforskelle på rejsen

Oliver har været vidt omkring: Senest gik turen til Canada. Han drømmer også om at besøge Mexico, Brasilien, Indien og Vietnam.

At opleve nye kulturer og få sat perspektiv på sin egen er en stor del af rejsen for Oliver. Han møder både lokale og andre rejsende på hostels, guidede ture og i byen. Når Oliver rejser, planlægger han ofte at rejse videre sammen eller tage på ture med dem, han lærer at kende.

Hvordan reagerer folk fra andre steder i verdenen på stomi, spørger vi - hvortil Oliver svarer:

- Der har været overraskende få, som har haft kendskab til stomi. Jeg har faktisk kun mødt én person, som kendte til det i forvejen.

Olivers oplevelse er, at folk reagerer godt. Oliver har i hvert fald ikke oplevet noget negativt forbundet med, at han har fortalt om sin stomi - og det er faktisk uanset, hvor han er rejst hen. Han er åben for at fortælle andre om hans situation, så han forklarer gerne om det at have stomi:

- Så har jeg bare trukket op i blusen og vist hvordan det ser ud. Så kan vi have en hurtig samtale om det, og så er vi videre, slutter han.