Om Stomiguiden.dk

Stomiguiden.dk er en guide for unge, der lige har fået stomi. Mange danskere forbinder stomi med gamle mennesker og alderdom generelt, men ikke desto mindre er der rundt regnet 400 (under 40 år), der får stomi hvert år i Danmark.

Stomiguiden.dk er for dig, der er ung – og som søger information omkring livet med stomi henvendt til unge. Vi lægger vægt på, at de artikler, interviews og videoer, der er her på siden – er målrettet til unge. Derfor er der også et stort fokus på de mere følelsesmæssige aspekter i det “at have stomi”, såsom rejser, sex, festivaler og sport, som unge bruger tid på i dagligdagen.

Vi er et ungt hold bestående af tre journalister/kommunikatører, en programmør og grafiker, en dygtig videoinstruktør, frivillige fra Stomiforeningen COPA og en håndfuld af lægefaglige konsulenter, der sikrer, at indholdet på siden er fagligt i orden. Vi håber, at du synes godt om siden.

Stomiguiden.dk er støttet af Stomiforeningen Copa, Knud Højgaards Fond, Østifterne, Louis Hansen Fonden, Augustinus Fonden og Tryg Fonden.

Personerne bag Stomiguiden.dk

Jacob Nossell

Grundlægger af Stomiguiden.dk

Mit navn er Jacob Nossell. Siden 2005 har jeg beskæftiget sig med formidlingen af livet med handicap – både nationalt og internationalt.

I dag lever jeg med en J-pouch, efter jeg fik stomi i 2014.

Til daglig arbejder jeg handicapkonsulent, kommunikatør og projektleder i Nossell & Co, hvor jeg rådgiver virksomheder, organisationer og NGO'er omkring handicapspørgsmål af forskellig art.

Jeg har mere end 15-års erfaring i kommunikation og handicap.

Ida Engblom

Medlem af Copa Ungdom

Jeg hedder Ida Engblom og arbejder pt. som kontormedarbejder/blæksprutte ved en dyrlægeklinik.

Jeg har været medlem af Stomiforeningen COPA, siden jeg var 5 år. Jeg har været kontaktperson og en del af Copa Ungdom siden 2010.

I min fritid nyder jeg at beskæftige mig med alt, der har med dyrkning af haven at gøre. Jeg har en stor interesse for naturen.

Katrine Nielsen

Medlem af Copa Ungdom

Jeg hedder Katrine Nielsen. Jeg arbejder til daglig som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital.

Jeg har været medlem af Stomiforeningen COPA siden jeg var er år gammel, og aktiv i Copa Ungdom siden 2014.

I min fritid er jeg glad for at gå ture i naturen sammen med min familie.

Peter Græsbøll Holm

Journalist på Stomiguiden.dk

Jeg hedder Peter Græsbøll Holm og er uddannet i Idéhistorie på Århus Universitet samt Politisk Kommunikation og Ledelse på Copenhagen Business School.

Jeg arbejder som Kommunikationsmedarbejder i Nossell & Co., en konsulent- og kommunikationsvirksomhed, der arbejder med at bygge bro mellem handicap og samfund.

Jeg er også frivillig i CP Ung, en ungdomsafdeling for unge med Cerebral Parese. Jeg er interesseret og beskæftiger sig gerne med alting handicappet, hvad end det er gennem kunst, forskning eller (in)aktivisme.

Når jeg skal slappe af – og det elsker jeg – er det med en god bog, en medrivende serie på Netflix eller i selskab med venner.

Martin Merrild

Kommunikatør på Stomiguiden.dk

Mit navn er Martin Merrild og er uddannet i Kommunikation og Arbejdslivsstudier fra Roskilde Universitet, hvorfra jeg har erfaring med formidling og samskabende arbejdsprocesser.  

Jeg arbejder som akademisk medarbejder og SoMe-redaktør i Nossell & Co., hvor jeg arbejder med formidling og ekstern kommunikation.

På Stomiguiden.dk bistår jeg med journalistisk arbejde -herunder interviews, artikelskrivning, korrektur og layout.

Jeg har Cerebral Parese, hvilket giver øgede og ufrivillige muskelspændinger.  

Faglige konsulenter

Per Herlufsen

Stomisygeplejeske på Hvidovre Hospital

Per er uddannet i stomipleje i Göteborg, Sverige. Han har arbejdet som stomisygeplejerske i Gastroenheden på Hvidovre Hospital, København i de sidste 25 år.

Per har skrevet flere artikler om stomipleje i diverse faglige tidsskrifter.

Ida Vind

Overlæge, Gastroenheden på Hvidovre Hospital

Cand. med. fra Københavns Universitet. Ph.D. med afhandling omhandlende epidemiologi og inflammatoriske tarmsygdomme.

Overlæge på Hvidovre Hospital med primært behandling af patienter med inflammatorisk tarmsygdom.